Salı

High Fidelity


cusack kardeşlerin yer aldığı, orjinal öykünün nick hornby'nin kitabına dayandığı kadın-erkek ilişkileri üzerine çekilmiş, olayın temelinin ne olduğunu anlatan filmlerde top5 listesine giren bir filmdir kendileri. filmde her ne kadar kadın erkek ilişkilerinden ziyade,erkeklerin ilişkilerde mantığı ne yönde çalışır, testesteron denilen hormon nasıl işler gibi şeyler görseniz de;gayet kadınların durumu da aktarılmaktadır. filmin içindeki hatun kişinin "senden iyi seks yapmıyordu ama yanımda senden daha iyi uyuyordu." cümlesi ve buna karşılık erkeğin sorun yokmuş gibi havalara uçması da bu olayı özetlemektedir bir yerde. erkeklerin hayatlarının her evresinde karşılaştığı hatunlardan etkilenme, bir nevi yat kalk durumu nereye kadar devam eder bunu da cevaplamaktadır filmimiz. zannımca izleyen her erkeğin beni anlatıyor lan bu diye etkilendiği bir sahne olmuştur.

bahsettiğimiz kadın-erkek ilişkileri teması, hayatının merkezine müziği koymuş tipler aracılığıyla o kadar güzel anlatılıyor ki filmin sonunda geçmiş-bugün-gelecek durumlarındaki aşk hayatınızı düşünmeye dalıyorsunuz. aynı zamanda müzik arşivinizi açıp güzel şarkılar dinlemeye başlarken buluyorsunuz kendinizi. (abartmıyorum efendim iki sonuç da kuvvetle muhtemeldir,güvenebilirsiniz)

başta kullandığım top5 gibi bir tasviri kullanmamın nedenini sanırım filmi izleyenler gayet açık anlayacaklardır.bu top5 listesi denilen listenin aslında geçmiş hayatımızın,anlık sorunlarımızın, anlık mutluluklarımızın kaynağını bulmada yardımcı olduğunu göstermiştir şahsen bana. zira filmi izledikten sonra genel bir kitlenin hayatlarındaki her zımbırtı için top5 listesi oluşturmaya başladığı da imdb efsaneleri arasında yer almaktadır.

filmin içindeki müziksel detaylara girecek olursak çıkamayacağız diye korkuyorum açıkcası. zira "hi-fi" nin tanımına bakanlar filmi görebilirler. bir kaset doldurmanın püf noktaları-bruce springsteen-albumleri anı sırasına göre dizmek-dükkandaki zencinin söylediği,bilgilisiniz diye milletin ağzına sıçıyorsunuz müzik konusunda sahnesi-sürekli müzik tartışmak-green day kimin özentisi sorusunun cevabı-barda oturma sahnesinin u2&bono ya gönderme olması-dükkanda çalınan belle&sebastian-rob'un giydiği yanni ve decibel tişörtleri vs. vs. vs.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder