Perşembe

Türkler Kokuyor mu?


25 Haziran İstanbul Konserinden sonra Alice in Chains grubu internet sayfalarından Türkiye'de terör korkusu yaşıyoruz demişlerdi hatırlarsanız. Yetmemiş üstüne bir de Konserlerinden sonra Türkler kokuyor diye açıklama yapmışlardı. Sonra gelen tepkiler üzerine aynı internet sayfalarına özür mesajları koymuşlardı. Özür mesajının içeriğinin aslında biz kokuyoruz olmasını beklemiyorduk tabii ama 2 ay sonrasında gelen benzer tepki noluyoruz lan dedirtti hakkaten;




Ülkemizde Düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası için ülkemizde bulunan ABD Takımı oyuncusu Danny Granger türklerden başlayıp genele yayarak Avrupalılar ter kokuyor deodorant nedir bilmiyorlar tipinde bir açıklamada bulundu. Avrupalıları bilmem ama şimdi 2 ay içerisinde üst üste gelen bu açıklamalardan sonra düşünülmesi gereken birşey var; Biz kokuyoruz sanırım evet. 

Açıklamaları yapan insanlara pis satanist veya pis zenci siz kendinize bakın diye çemkire  bilirsiniz pek tabii. Bu tip açıklamaları savunduğumuzdan da değil pek tabii. Lakin, deodorant-parfüm olayı ülkemizde nasıl algılanıyor hakkaten bir araştırma konusu olabilir zannımca. Yıllarca gül suları-tütün ve limon kolonyaları vardı bu ülkede. Tütün kolonyası denilen zımbırtı, national geographicte  köpek eğitiminde yanlış birşey yaptığında koklatılacak bir numaralı hadise olarak gösteriliyor olabilirdi. Çok yıkanıyor mu türk insanı bu da bambaşka araştırma konusu olabilir hakkaten. Annemin küçükken kış aylarında pazar-çarşamba yıkanma günleri koyduğunu hatırlıyorum. Haftada 2ye tekabül ediyor. Bire düştüğü olurdu ama üçe çıkmazdı asla. Çocuk bu hasta olur soğukta yıkanırsa. Bunun genel bir anlayış olduğu kanaatindeyim zaten. Çocukluğunda bu zihniyetle yetişen insanlar zaten yıkanma alışkanlığını da kaybediyor. İlginç bir şekilde yaz aylarında kendimi hergün bazen günde iki bile olan duşun altında buluyorum. Peki ya kış ayları? Yok arkadaş sistem aynen devam. Haftada iki bazen bire düşüyor. Asla üçe çıkmıyor. Lan bir insan hergün yıkanmalı evet de olmuyor arkadaş. Soğuk buralar. Ter kokarız biz. İyi insanlarızdır ama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder