Çarşamba

Tabutta Rövaşata


derviş zaim'in 1996 yılında çektiği, başrollerini ahmet uğurlu ve tuncay kurtiz'in oynadığı seyirciyi ağlatmama desturuna uyan hepimizin filmi. filmin gösterime girmesinin hemen ardından hayatını kaybeden ayşen aydemir'i de unutmamak lazım tabi. filmin başrol oyuncularına bir de tavus kuşlarını da ekleyebiliriz.

film gerçekten de rumeli hisarı civarında seyir eden karakterlerden canlanarak çekilmiştir. gerçekten de hisarüstü'nde mahsun karakteri gibi envai çeşit araba hırsızlığından içeri giren, sürekli karakolda karıştığı olaylardan dolayı dayak yiyen deli bir karakter bulunmaktadır. gerçek karakter arabaları neden çalar bilemem, film içerisinde mahsun arabaları çalıp parçalamak gibi olaylara girmez sadece sıcak bir yuva bulmaktır amacı. gece çaldığı arabaları da gündüz aynı yerine bırakır zaten. çaldığı arabaya evsiz arkadaşını davet etmesi veya arabayla çarptığı köpeği patronumun çarptı diye acil veterinere götürmesi, esrarkeş ama mahsun gibi kaybedenlerden olan ayşen aydemir'e aşık olması gibi unutamadığımız özellikleri de vardır bu karakterimizin. film içerisinde tuncay kurtiz balıkçı reis olarak karşımıza çıkmaktadır. filmin içerisindeki mahsun gibi evsiz olan sarı karakteri öldükten sonra,cenaze namazını imam kılarken mahsun-reis ve diğer 2 elemanın şarap ve kanyak içerek sarı'yı uğurlamaları aklımdan sanırım hiç çıkmayacak bir sahne olarak kalacaktır. hisar içindeki tavus kuşlarını veya filmin sonunda seslenen sosis reklamlarını söylemiyorum bile.

babazula, filme o kadar uygun müzikler yapmıştır ki filmin sonunda bilgisayarı kapatamaz veya sinemadan çıkamaz, müzikle beraber sadece ekrana bakar ve isimleri boş boş okursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder